Prodaja putem interneta

Pokrenuli smo tvrtku kojoj je glavna djelatnost prodaja putem interneta. U inozemstvu ovaj poslovni model funkcionira skoro dvadesetak godina dok se u našim krajevima pomak počeo primjećivati tek nekoliko godina unazad. Glavni razlog tome je ograničeno tržište i konkurencija stranih mega kompanija.

Svi znamo koje su prednosti kupovine putem interneta u odnosu na fizičke lokacije pa ih ne treba bespotrebno ponavljati. Međutim, važno je napomenuti prednosti domaćih internet trgovina u odnosu na strane.

Plaćanje karticama na rate

Domaće web trgovine imaju priliku svojim kupcima omogućiti plaćanje karticama na rate i to najčešće beskamatno.

Carina

Ulaskom u Europsku uniju su carine postale manje bitna prepreka, međutim one su još na snazi ako naručujete primjerice iz Amerike. Kupovinom kroz lokalne internet trgovine izbjegavate carine i ostale namete.

Cijena dostave

Ovisno o tome gdje kupujete dostava može biti dugotrajna i/ili skupa. Poznatije hrvatske internet trgovine isporučuju robu unutar 2 dva radna dana.

Reklamacije i povrat robe

Puno je lakše sporazumjeti se sa podrškom domaćih trgovina nego stranim. Osim vremenske razlike tu je i jezična barijera. Svaki povrat robe u inozemstvo znači i plaćanje cijene dostave do odredišta.

Kontakt i podrška

Domaće poznatije internet trgovine u zadnje vrijeme nude podršku svojim kupcima uživo, bilo putem chata ili besplatnih telefona.  Ovaj način komunikacije je omogućio internet kupovinu kupcima koji se pred računalom ne snalaze najbolje.

Logistička podrška

Ovo je za našu tvrku najbitnija prednost. U poslijednje vrijeme su neke domaće internet trgovine omogućile prodaju robe partnerskih tvrtki kroz njihove sustave. To znači da za određenu proviziju svatko može prodavati svoje proizvode putem poznatih portala koji su marketinški već prilično eksponirani, koji podržavaju razne vrste plaćanja i osiguravaju najviše tehničke i sigurnosne uvjete kupovine.

Drugim riječima omogućuju vam da uz minimalan rizik razvijate svoj biznis pod uhodanim brendom sa velikom bazom kupaca. Indigo Adria je upravo na ovaj način odlučila započeti svoj život.

Kroz niz nadolazećih postova ćemo predstaviti naš prodajni asortiman, podijeliti sa vama novostečena iskustva i pobliže vas upoznati sa onime čime se bavimo i u što vjerujemo. S vremenom se nadamo stvoriti prepoznatljivi brend i steći povjerenje naših klijenata.

Potražite nas na Facebooku, Twitteru i Google+ mrežama kako bi ostali u kontaktu.

Posted in Internet poslovanje